Image Not Found

A Váci Greens-be költözik a Givaudan

2017. október 26., csütörtök 13:36

Továbbra is a Váci úti irodafolyosó a legvonzóbb lokáció a bérlők számára. A belváros telítettsége miatt nem tudja kezelni a felmerülő bővülési igényeket, erre nyújt megfelelő alternatívát a Váci út. A Givaudan Finance Services Kft (új nevén aug 1-től Givaudan Business Solutions Kft) is itt találta meg új székhelyét.

Givaudan az ízesítőanyag és illatanyag termelés piacán globális piacvezető vállalat. A 250 éve múlttal rendelkező Givaudan egyedi és innovatív íz és illatanyagokat állít elő a megrendelői számára szerte a világon. A svájci központú, globális vállalat, az élelmiszeripar jelentős képviselője, piaci részesedése mintegy 25 százalék. A Givaudan által előállított ízesítőanyagokat felhasználják italok, sósalapú ízesítőanyagok, snack fűszerkeverékek, édesipari termékek és tejtermékek gyártása során. Illatanyagaik a legnevesebb parfümök alapjai. A világszerte 90 központtal rendelkező vállalat több mint 9500 alkalmazottnak ad munkát.

A Givaudan a Robertson Hungary bérlőképviseletében, alapos piackutatás és az elérhető alternatívák elemzése után úgy döntött, hogy új irodaházba költözteti budapesti irodáját. „Összetett és széleskörű piaci ismeretet igénylő volt a feladat. Kevés a megfelelő alternatíva, a nagy összefüggő terület, ahol a bővülési lehetőség is adott. A jelenlegi piaci viszonyoknak megfelelő bérleti feltételeken túl fontos volt, hogy az új iroda a Givaudan minden igényét kielégítse, legyen szó könnyű megközelíthetőségről, reprezentatív megjelenésről, környezetbarát technológiákról, magas műszaki tartalomról és széleskörű szolgáltatásokról. Az egyre csökkenő irodaterületek miatt nagy kihívás és még komplexebb feladat az új iroda kiválasztása, mely adott esetben hosszabb döntési folyamattal is járhat. A Givaudan esetében a Váci Greens irodapark felelt meg minden elvárásnak.” –  összegezte Tilki Róbert, a Robertson Hungary ügyvezető igazgatója.

„A Givaudan 2011-ben alapította pénzügyi központját Magyarországon azzal a céllal, hogy a folyamatait hatékonyabbá, transzparensebbé tegye, lehetőséget teremtve, hogy kiválósági központtá váljon a pénzügyi területet tekintve. A GFS-ben 2012-től jelentek meg egyéb funkciók, mely globális folyamatok harmonizációját jelentette – elsők között IT, majd HR, valamint Demand & Supply Planning területen. A munkavállalók tehetsége, munkamorálja, elkötelezettsége bizonyította, hogy rengeteg potenciál rejlik a magyarországi központban. 

A folyamatok centralizálása elsődlegesen a divíziók közötti erősebb kollaborációt teremti meg, a legjobb gyakorlatok adaptálását, a lehető legoptimálisabb műköködést, mely lehetőséget teremt az üzleti növekedésnek, melyben feladatunk, hogy csökkentsük a vállalaton belüli komplexitást, növelve az agilitásunkat a kiváló ügyfélélmény biztosítása érdekében, legyen szó belső vagy külső vevőről.

 A költözés egyik fő mozgató rugója a korábbi irodaépület kapacitásának limitáltsága, mely elérte maximális befogadóképességét. Mindenképpen olyan irodát kerestünk, mely hasonlóan frekventált lokációval rendelkezik, mint a korábbi, jó tömegközlekedési csomópontban, közel egyéb szolgáltatásokhoz (posta, bevásárlóközpont), nemzetközi látogatásaink végett pedig megfelelő hozzáférhetőséggel a reptérhez. A Váci Greens által kínált megoldás rendkívül versenyképes volt és találkozott az elképzeléseinkkel, mely megállapodás egy hosszú tenderezési és döntési folyamat eredményéképpen született meg.

 A Givaudan Finance Services Kft megújult formában, „Givaudan Business Solutions”-ként működik tovább, mely reprezentatívabb a jelenlegi és potenciális jövőbeli működési hatókörét tekintve. A Givaudan Business Solutions (Givaudan Üzleti Megoldások) egy, a Givaudan vállalaton belül működő, egyszerű és gyors üzleti megoldásokat kínáló, új szervezeti egysége. A megoldásokat kínáló folyamatok a tervek szerint az alábbi területekre terjednek majd ki: Pénzügy és Kontrolling, Emberi erőforrások (HR), Beszerzés, Ellátási lánc (Supply Chain), EHS (környezet, egészségügy, biztonság), Vállalati adatkezelés (EDM), IM&T (információkezelés és technológia), Fenntarthatóság és Folyamatos Fejlesztés (CI).   Egy dedikált, globális projekt keretében több mint 600 folyamatot vizsgálták felül, a világ minden tájáról az F&F (íz- és illatanyagok) iparágán belül, hogy beazonosíthassuk azokat a területeket, ahol hatékonyabbá válhatunk.  Ennek eredményeképpen azonosítják azokat a munkakörököt, melyek relevánsak lehetnek centralizálás szempontjából. Ez járhat munkahelyteremtéssel Budapesten, mely örömmel tölt el bennünket. A Givaudan kevésbé ismert cég jelenleg Magyarországon, azonban célunk, hogy megteremtsük a branding gyökereit- ismertté és „vonzóvá” váljunk a munkaerőpiacon, s bízunk abban, hogy egyre többen szeretnének majd hozzánk csatlakozni.” – foglalta össze Molnár Krisztina (Head of GBS Delivery Centre Budapest) a Givaudan Business Solutions ügyvezető igazgatója.

 A Váci Greens fejlesztője, az Atenor rugalmas és professzionális hozzáállással támogatta a bérleti tárgyalások gyors lezárását. Az ’A’ kategóriás irodaház Budapest üzleti negyedének a szívében helyezkedik el, tökéletes alternatívát nyújtva azoknak a bérlőknek, akik számára fontos a bővülési lehetőség, a kellemes munkakörnyezet, környezetbarát megoldások mellett az alacsony üzemeltetési költség.

Az irodaházban étterem üzemel, az épület környékén pedig számos szolgáltatás szolgálja a bérlők kényelmét.

 „Büszkék vagyunk arra, hogy egy piacvezető cég belvárosi irodahelyszínt cserél a Váci Greens-re, ez is jól mutatja, hogy a Váci út ideális irodakörnyezetet biztosít. A Váci Greens bérlői köre folyamatosan bővül, amely a jelenleg is zajló tárgyalások lezárásával még változatosabb és színesebb lesz. Várakozásaink szerint a „B” épület 2017 második felében eléri a 100 százalékos bérbe adási mutatót. A Váci Greens most épülő negyedik, „D” épülete is igen népszerű a piacon, előreláthatólag már az idén én végén tervezett átadásakor közel 100 százalékos kihasználtsággal kezdi meg a működést” – mondta el Püschl Nikolett, az Atenor bérbeadási vezetője.