News / Megtelt a Büro Center West irodaház

Megtelt a Büro Center West irodaház

2023.11.21.

Megtelt a Büro Center West irodaház

A VERTIKAL Group – a környezetgazdálkodás és környezetvédelem egyik hazai meghatározó szereplője – nemrég aláírta új irodabérleti szerződését, mellyel megtelt a Büro Center West irodaház. A vállalat 2024 januárban foglalja el új székhelyét.

A VERTIKAL Group hosszú távú bérleti megállapodást kötött, melynek eredményeként a cég a Raiffeisen Ingatlan Alap tulajdonában álló, 11. kerületben elhelyezkedő Büro Center West irodaházba költözik. A környezetgazdálkodási és -védelemi tevékenységet folytató vállalat a különböző egyetemekkel való szoros együttműködés révén kombinálja a kutatás-fejlesztést a környezetgazdálkodással, továbbá lakossági felhasználás céljából műanyag alkatrészek gyártásával, és ezek feldolgozásával, újrahasznosításával foglalkozik. A bérleti tranzakciót a felek között – az épület kizárólagos bérbeadó ügynökségeként – a Robertson Hungary segítette.

A Dél-Buda alpiacon található Büro Center West irodaház ezzel az aláírással megtelt, amely egyrészről a lokáció folyamatosan növekvő népszerűségének, másrészről az épület jellegzetességeiből fakadó előnyöknek, továbbá a környék nyújtotta változatos szolgáltatásoknak köszönhető. A Büro Center West 4 830 négyzetméter bérelhető irodaterületet nyújt összesen négy emeleten. Az irodaház szintenként két fő blokkból áll, egyenként mintegy 550 négyzetméter irodaterületet kínálva. A sikeres tranzakció többek között annak is köszönhető, hogy a Raiffeisen Ingatlan Alap tulajdonában álló irodaház bérleményi területeinek mérete hozzávetőleg megegyezik a Budapest Research Forum (BRF) által az elmúlt negyedévekben közzétett átlagos tranzakciómérettel. A jelentésekből kitűnt, hogy a bérlők körében az 500 négyzetméter körüli egységek voltak a legkelendőbbek az elmúlt években.

„Örömmel üdvözöljük a VERTIKAL Group-ot a Büro Center West irodaház bérlői között. Mindig kiváló visszaigazolást jelent nekünk, ha egy cég az általunk kínált épületek egyikét választja székhelyének. A BCW-ben minden lehetőség adott az ideális munkakörnyezet megteremtéséhez, és tökéletesen alkalmas arra, hogy új bérlőnk a legjobb körülmények között végezze tevékenységét a jövőben.” – osztotta meg gondolatait Laczkó Márton, a Raiffeisen Befektetési Alapkezelő vagyonkezelője.

A Raiffeisen Ingatlan Alap portfólióját kereskedelmi ingatlanok alkotják, befektetői az ezek üzemeltetéséből és bérbeadásából származó nyereségből részesedhetnek. Az Alap ingatlan kitettsége magas, bérlői állománya stabil. Az ingatlan portfólió több mint felét irodaházak alkotják, amelyek főleg Budapesten találhatóak, közel harmada szolgáltató és kereskedelmi ingatlanokba (bevásárlóközpontokba) kerül befektetésekre. Az ingatlan portfólió fennmaradó részét ipari és logisztikai létesítmények alkotják a főváros vonzáskörzetében, valamint vidéki városokban.

„A Raiffeisen Ingatlan Alappal már évek óta hatékonyan dolgozunk együtt, melynek eredményeként számos tranzakciót tudhatunk magunk mögött. Mindig nagy büszkeséggel tölt el minket, ha a bérbeadási folyamat során a bérlő és a bérbeadó igényei találkoznak, illetve a segítségünkkel sikerül megtölteni egy irodaházat.” – tette hozzá Tilki Róbert, a bérleti tárgyalások során segítséget nyújtó Robertson Hungary Ingatlantanácsadó ügynökség ügyvezető igazgatója.

A Robertson Hungary 2001-ben kezdte meg tevékenységét. Több évtizedes tapasztalattal a háta mögött támogatást nyújt ügyfeleinek igényeik pontos felmérésében, részletes megfogalmazásában, a számukra megfelelő lehetőségek bemutatásában és a döntéshozatalban. Szakértő csapata mind a befektetői, mind a bérlői, mind pedig a tulajdonosi/fejlesztői oldal rendelkezésére áll. Hatékonyan közreműködik megvalósulási tanulmányok készítésében, a tervezési fázisban történő tanácsadásban, továbbá az ingatlan vétel, eladás, bérbeadás és értékbecslés területein.

2023.11.21.
Did you like the article? Share it!

Confidentiality

The information within this introduction is confidential. The information cannot be fully or partly reproduced, used or passed to anyone without the prior written approval of Robertson Hungary Kft. Neither this brochure, nor any of the details contained herein constitute part of a formal offer and all data should be considered for purposes of information only. Robertson Hungary is not responsible for any loss, material or otherwise, resulting from use of this information.

Prices do not include VAT!